από το Α – ένα μικρό οδοιπορικό στην ελληνική γλώσσα

από το Α – ένα μικρό οδοιπορικό στην ελληνική γλώσσα

Στις 17 Μαΐου 2024 κυκλοφορήθηκε το νέο μου βιβλίο.
Το βιβλίο είναι ακουστικό, η αφήγηση έγινε από τον ποιητή, Γαβρίλη Ιστικόπουλο, συνοδεύεται από κατάλληλα προσαρμοσμένες μουσικές και διατίθεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία, αλλά και τα πωλητήρια μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

Σε αυτό το ηχητικό μικρό οδοιπορικό, εξετάζω το γιατί η ελληνική γλώσσα δεν είχε ενιαία μορφή κατά την αρχαιότητα, ποιοι ήταν οι λόγοι που την προστάτεψαν από διάσπαση και πώς επέτυχε να προαχθεί σε πρώτη προφορική κοινή των Ελλήνων.
Επίσης, περιγράφω την εξέλιξή της μετά από τους κατακτητικούς πολέμους του Μ. Αλεξάνδρου και αναπτύσσω τις αιτίες που παρακίνησαν τους λόγιους του 1ου αιώνα π.Χ. να αναβιώσουν την αρχαϊκή μορφή της στη γραφή, καθώς και τους λόγους για τους οποίους η ελληνική παιδεία εντάχθηκε στα χριστιανικά κείμενα.
Τέλος, αναδεικνύω την περίοδο και το πώς το Βυζαντινό κράτος εξελληνίστηκε γλωσσικά και πολιτισμικά, αλλά και παραθέτω κάποια παραδείγματα που μας βεβαιώνουν για την ομαλή και αδιάσπαστη πορεία της ελληνικής γλώσσας από την αρχαιότητα μέχρι τις ημέρες μας.

Μπορείτε να το αποκτήσετε και από ΕΔΩ:
https://iliasbountouris.com/product/apo-to-a/

Όσοι επιθυμείτε να το παραγγείλετε με προσωπική αφιέρωση, παρακαλώ επικοινωνήστε εδώ και θα σας αποσταλεί με αντικαταβολή.

————————————————————-

Τίτλος: από το Α – ένα μικρό οδοιπορικό στην ελληνική γλώσσα
Συγγραφέας: Ηλίας Μπουντούρης
Αφήγηση: Γαβρίλης Ιστικόπουλος
Επιμέλεια: Λιάνα Τριανταφυλλούδη
Έκδοση: Little Island Publications
Διάρκεια: 22΄
ISBN 978-618-5604-36-3
Τιμή: 8€
© Little Island Publication

Κοινοποίηση:

Συνέντευξη του Ηλία Μπουντούρη με αφορμή το νέο του Audio Book με τίτλο: 23 αιώνες - ένα μικρό οδοιπορικό στα Κάστρα Θεσσαλονίκης

31/05/2024

Συνέντευξή μου με αφορμή την έκδοση του νέου μου Audio Book με τίτλο: από το Α - ένα μικρό οδοιπορικό στην ελληνική γλώσσα

31/05/2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *